Επισκέπτομαι τα Κύθηρα

ΚΥΘΗΡΑ

Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί να επισκεφθεί τα Κύθηρα η απάντηση είναι ότι αποτελεί για πάρα πολλούς έναν εκλεκτό προορισμό. Τις λεπτομέρειες όμως θα πρέπει να τις ανακαλύψει μόνος του.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ


Ιστορική παράδοση, τοπική κουλτούρα, επίπεδο μόρφωσης και κοινωνικότητας των κατοίκων, η ανακάλυψη πολύ κοντά στο νησί του υπολογιστή των Αντικυθήρων, η ακτή του ναυαγίου του καραβιού του Έλγιν με τα μάρμαρα της Ακρόπολης, τα ιστορικά και υπέροχα μοναστήρια, οι μοναδικές παρθένες ακτές με την μηδενική μόλυνση, οι απίστευτοι καταρράκτες του Μυλοπόταμου η πράσινη λίμνη με θαλασσινό νερό, Όλα αυτά αναφέρονται τελείως ενδεικτικά επειδή το νησί είναι απίστευτα πλούσιο σε ιστορία και σπάνιες ομορφιές.
Το γιατί οι εκλεκτοί επισκέπτες των Κυθήρων γυρνούν κατ’επανάληψη στο νησί θα το ανακαλύψει ο καθένας με τα δικά του μάτια όπως το ανακαλύψαμε και εμείς.Ιστορία

ο υπολογιστής των Αντικυθήρων

Είναι ένας αρχαίος ελληνικός αναλογικός ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη αστρονομικών θέσεων και εκλείψεων για ημερολογιακούς και αστρολογικούς σκοπούς. Μπορούσε επίσης να παρακολουθήσει τον τετραετή κύκλο αθλητικών αγώνων που ήταν παρόμοιος, αλλά όχι πανομοιότυπος, με μια Ολυμπιάδα, τον κύκλο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

πηγή: wikipedia.org


Παραλίες

Kythira Green Lagoon-570x355

Πράσινη λίμνη

Ένας ακόμη λόγος για να ονειρευτείτε ένα ταξίδι στα Κύθηρα.

Ξενώνας ΛΙΔΕΑ

Ο Ξενώνας ΛΙΔΕΑ εν Κυθήροις, βρίσκεται σε πλεονεκτική τοποθεσία στο εμπορικό κέντρο του νησιού, στον Ποταμό.