Τοπικά Αξιοθέατα

Ενημερωθείτε
για τα αξιοθέατα των Κυθήρων
Χάρτης

Τα Κύθηρα, γνωστά και με την παλαιότερη ενετική ονομασία Τσιρίγο (Cerigo), είναι νησί το οποίο βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, στα νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφόνησου και του κάβο Μαλιά.


Κύθηρα

Ιστορική παράδοση, τοπική κουλτούρα, επίπεδο μόρφωσης και κοινωνικότητας των κατοίκων, η ανακάλυψη πολύ κοντά στο νησί του υπολογιστή των Αντικυθήρων, η ακτή του ναυαγίου του καραβιού του Έλγιν με τα μάρμαρα της Ακρόπολης.


Ποταμός

Ο Ποταμός Κυθήρων είναι το εμπορικό κέντρο του νησιού . ο εκλεκτός επισκέπτης έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει μοναδικά τον χρόνο που διαθέτει προκειμένου να περιηγηθεί το νησί και να γευτεί τις ομορφιές του χωρίς να προορίζεται σε ένα μόνο τόπο.


Επισκέπτομαι τα Κύθηρα

Αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί να επισκεφθεί τα Κύθηρα η απάντηση είναι ότι αποτελεί για πάρα πολλούς έναν εκλεκτό προορισμό...τις λεπτομέρειες όμως θα πρέπει να τις ανακαλύψει μόνος του.
Γιατί οι επισκέπτες επιστρέφουν στα Κύθηρα

Οι εκλεκτοί επισκέπτες των Κυθήρων γυρνούν κατ’επανάληψη στο νησί για του λόγους που θα τους ανακαλύψει ο καθένας με τα δικά του μάτια όπως το ανακαλύψαμε και εμείς.

Επισκέπτομαι τα Κύθηρα


Προτεινόμενα αξιοθέατα

Καθημερινοί τοπικοί

Προορισμοί

Από τα ιστορικά μνημεία μέχρι τους νεότερους προορισμούς, εδώ είναι κάποια απο τα καλύτερα αξιοθέατα των Κυθήρων τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.


Κάστρο Χώρας

Καστρο Χωρας

Ενετικό κάστρο στην άκρη της Χώρας, όπου θα μπείτε μέσω σήραγγας. Στο διοικητήριο στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων με έγγραφα από το 16ο αιώνα και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
panagia_myrtidiwtisa

Παναγια η Μυρτιδιωτισσα

ονομάζεται εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση ότι τη βρήκε ένας βοσκός σε μια τοποθεσία γεμάτη με μυρτιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Γαστρονομία – Τοπικά προϊόντα

Τα Κύθηρα είναι ένας παράδεισος τοπικών προϊόντων με πολλές μικρά χωριά. Είναι διάσημα για το αρνί, το θυμαρίσιο μέλι, τα τοπικά γλυκά (Ροζέδες, Παστιτσέτο, Ξεροτήγανο, Γλυκιά Κολοκυθόπιτα, Χταπόδι Ψητό στο φούρνο, τα τηγανητά Λουβιά και πάρα πολλά άλλα), το κεράσι (λικέρ και λικέρ φρούτων), το τσίπουρο κ.α.
Ελαιόλαδο, Τσίπουρο, Μαρμελάδες, Ζυμαρικά και Θαλασσινό Αλάτι, Kεραμικά και Παξιμάδια, βιολογικά προϊόντα Κυθήρων. Παραδοσιακά Γλυκά κουταλιού, Παραδοσιακές γεύσεις των Κυθήρων θα βρείτε σε όλο το νησί. Το εξαιρετικό Κυθηραικό κρασί επίσης συγκαταλέγεται στα κορυφαία προϊόντα του τόπου.

περισσοτερα